2011. augusztus 3., szerda

Felhívás

Kedves Olvasóim, Barátaim!

Finisébe érkezett a Napló light kiadása, de még néhány dolog hiányzik ahhoz, hogy kész könyv legyen.
Most Ti következtek!
Szeretnélek megkérni benneteket két dologra.

1. Írjatok ajánlót a hátsó borítóra!
Tudom, hogy az olvasóim között sokan vannak, akik maguk is írnak. Vannak persze olyanok is, akik nem írnak, de itt az idő, hogy kipróbálják magukat.
Formai megkötés, hogy maximálisan 800 karakter lehet, tehát ennyiben kell felkeltenetek a potenciális vásárló figyelmét a könyvre, hogy legalább belelapozzon. A többi már az én dolgom, hogy megveszi-e vagy sem. :D
Az írásaitokat legyetek szívesek küldjétek el nekem a baloghnehedi@gmail.com e-mailcímre, az üzenet tárgyába írjátok be, hogy ajánló.
Nem garantálom, hogy egy az egyben ugyanazt a szöveget fogjátok látni az elkészült könyv hátulján, amit ti elküldtetek, mivel a szerkesztőm át fogja őket nézni, de akiét a legjobbnak találjuk, ő az elsők között lesz, aki kap egy dedikált példányt a könyvből. Milyen az ajánlatom?

2. Tervezzetek borítót!
Nem szükséges, hogy tökéletes, mindenre kiterjedő, alapos munkát csináljatok. Az is elég, ha az első borítóra van ötletetek, egy képpel és egy hozzá illő felirattal. Mivel a hátsó borító szövege amúgy is bizonytalan, ezért azzal nem kell foglalkozni, viszont, ha mindkét feladatra vállalkoztok, akkor a hátsó borító terveteket is szívesen várom.
Ezeket a pályamunkákat is a baloghnehedi@gmail.com címre várom, borító tárgyszó alatt. Az első helyezett jutalma ugyanaz, mint a másik felhívásnál, tehát egy dedikált könyv.

Amennyiben a felhívásomra nem érkezne be egyenként minimum három pályamunka, eredménytelennek nyilvánítom a felhívást.
Nem szükséges mindegyikre pályázni, lehet csak az egyikre is.
Határidő: minél gyorsabban, de legalább augusztus 15-ig.
Meghosszabbított határidő: 
augusztus 24.
Köszönöm és remélem, lesztek néhányan, akik rászánjátok magatokat a feladatra.

Augusztus közepe táján pedig indul a Napló light 2., aminek olvasására egyelőre meghívóval lesz csak lehetőségetek.


Aki szeretne olvasni, az küldjön egy e-mailt a fent már 2x leírt e-mail címemre, vagy üzenjen a privát chat-en vagy a Facebookon!

2 megjegyzés:

 1. Szia!

  Először is gratulálok! :) Biztos rögös út vezetett idáig, és igazán büszke lehetsz magadra :) Azt megkérdezhetem, melyik kiadó jóvoltából adják ki a könyved? :)

  Puszi
  Lex

  VálaszTörlés
 2. Igen, persze.
  Ez nagyon kalandos történet, mert rengeteg helyen próbálkoztam, de az esetek 90%-ban 200 példány alatt szóba sem álltak velem, és ha igen, akkor is 300 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő összeget kértek volna tőlem.
  Ami végül kisült ebből az egészből, hogy a kézirattal házalva (e-mailen keresztül :)) találtam egy kiadót, amelynek a szerkesztője úgymond "beleszeretett" a naplóba, ezért nekem megelőlegezte a szerkesztést, magyarul, nem kért érte pénzt, de sajnos a kiadását nem tudta magára vállalni, mert neki sem volt ehhez megfelelő tőkéje. Szemeztem egy másik kiadóval, ahol digitális nyomtatással kis példányszámú könyvkiadást vállalnak, de azért kicsit drágállottam az egy példányra eső összeget. Most viszont találtam egy másik kiadót, akik szintén vállalják a kis példányszámú kiadást, ráadásul a hozzánk közeli városban, Győrben vannak. Ők igazán méltányos áron csinálják a könyvet (bár lehet, nekem sok hasznom nem lesz rajta, de nem is ez volt a cél). Amennyiben tényleg megállapodok velük, akkor a nevüket közzé teszem.
  Mint láthatod, ez nem az "igazi" könyvkiadás, ez magánkiadás, tehát tulajdonképpen a könyvet én adom ki, én is fogom értékesíteni. Megrendelni majd nálam lehet, hogy más értékesítési fórumot is keresek-e majd, az rejtély.
  Remélem, segítettem. Azért senki ne adja fel, hogy talál a könyvének "igazi" kiadót, de megfontoltan kell dönteni. Ne essetek olyan csapdába, hogy a kész könyvek később halmokban állnak a pincében csak azért, mert van néhány ember, akit szívesen meglepnétek a könyvetekkel.
  A kis példányszámú kiadás is lehet jó. :D

  VálaszTörlés